Recepti : Foccacia sa maslinama, inćunima i ružmarinom
28 . Kolovoz . 2017
Foccacia sa maslinama, inćunima i ružmarinom
Sastojci (za 4-6 osoba):
1,5dl maslinova ulja
500g glatkog brašna
10g svježeg kvasca
1,5 žličica šećera
2 žličice soli
2,5dl mlake vode
Masline
Svježi ružmarin
5-6 fileta inćuna
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješajte šećer i kvasac sa 1dl mlake vode, ostavite da kvasac nabubri.
- U zdjelu dodajte brašno i sol pa polagano dodajte kvasac, 1 dl maslinovog ulja i ostatak vode. Umijesite tijesto, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom 30-tak min dok mu se volumen ne udvostruči.
- Lim za pečenje premažite maslinovim uljem, rasporedite tijesto pa prstima napravite udubine koje ćete popuniti maslinama i svježim ružmarinom.
- U manjoj zdjelici pomiješajte ostatak maslinova ulja sa grubo nasjeckanim inćunima i prelijte preko tijesta.
- Pecite u ugrijanoj pećnici oko 30 min na 200°C.