Recepti : Foccacia sa maslinama, inćunima i ružmarinom

28 . Kolovoz . 2017

 

 

 

 

 

Foccacia sa maslinama, inćunima i ružmarinom

 

Sastojci (za 4-6 osoba):

1,5dl maslinova ulja

500g glatkog brašna

10g svježeg kvasca

1,5 žličica šećera

2 žličice soli

2,5dl mlake vode

Masline

Svježi ružmarin

5-6 fileta inćuna

Priprema:

  1. U manjoj posudi pomiješajte šećer i kvasac sa 1dl mlake vode, ostavite da kvasac nabubri.
  2. U zdjelu dodajte brašno i sol pa polagano dodajte kvasac, 1 dl maslinovog ulja i ostatak vode. Umijesite tijesto, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom 30-tak min dok mu se volumen ne udvostruči.
  3. Lim za pečenje premažite maslinovim uljem, rasporedite tijesto pa prstima napravite udubine koje ćete popuniti maslinama i svježim ružmarinom. 
  4. U manjoj zdjelici pomiješajte ostatak maslinova ulja sa grubo nasjeckanim inćunima i prelijte preko tijesta.
  5. Pecite u ugrijanoj pećnici oko 30 min na 200°C.