Torta od maslinovog ulja i čokolade

20 . Veljača . 2017

Sastojci: 

Za tortu:

100 g čokolade 

125 ml maslinovog ulja 

4 jaja 

50 g smeđeg šećera 

 

Za preljev:

100 g maslaca

50 g čokolade

Priprema:

1. Rastopite čokoladu i maslinovo ulje na pari. Ostavite da se malo ohladi.

2. Žumanjke istucite sa šečerom, pa u njih umiješajte rastopljenu čokoladu.

3. U drugoj zdjeli istucite bjelanjke u snijeg i umiješajte ih u čokoladnu smjesu.

4. Ulijte tijesto u kalup i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

5. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu.

6. Napravite glazuru da bude tekuća i prije posluživanja prelijte po kolaču.

 

A onda, svim čulima uživati! :) Dobar tek...