Budući panelisti u Vodnjanu
03 . Prosinac . 2023Sudionici tečaja za ocjenjivanje maslinovih ulja u organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta
sudjelovali su na radionici Masterclass-a Sljubljivanje mladih istarskih ulja i hrane na 17. danima
mladih maslinovih ulja ISTRAVIRGIN u Vodnjanu.
Radionica je održana 25. studenog 2023. pod vodstvom Karoline Brkić Bubola, voditeljice Panela za
senzornu analizu maslinovih ulja Instituta za poljoprivrednu i turizam Poreč te Milene Krizmanić
(chef).
Predstavljena su različita istarska ekstra djevičanska maslinova ulja kroz sljubljivanje (uparivanje,
slaganje) hrane i ulja. Jelovnik je bio vizualno primamljujući i okusom intrigantan.
Polaznici su kušali različite kombinacije hrane i istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Za predjelo je serviran carpaccio od brancina s gelom od naranče i kavijarom od nara uz maslinovo
ulje vodnjanske buže. Za toplo predjelo tart od istarske skute koju su polaznici kušali i uz maslinovo
ulje buže i istarske bjelice. Za glavno jelo polaznici su kušali ramstek u krusti od badema i lješnjaka
uz ulje rosignole. Desert se sastojao od predivne čokolade s kremom od lavande uz ulje žižolere.
Okusi su uz dodatak ponuđenih maslinovih ulja bili fantastični i očaravajući.
Na radionici Masterclass-a prisustvovali su Ivan Divjanović, Irena Azinović, Josip Ravlić, Mladen
Amidžić, Goran Kiš i Josipa Ćakarun Miletić, članovi budućeg Zagrebačkog panela.