Poziv na sastanak Udruge 30.svibnja 2019. s početkom u 18 sati u dvorani za sastanak Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo (Avenija Dubrovnik 12./3. kat)

21 . Svibanj . 2019

 

 

 

 

 

 

 

Dragi prijatelji maslinari i ljubitelji maslina,

 

ovim putem Vas pozivamo na sastanak Udruge koji će se održati 30. svibnja 2019. godine s početkom u 18 sati u dvorani za sastanak Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo  (Avenija Dubrovnik 12./3. kat) sa željom da se okupimo u što većem broju.

 

-          Jedna od važnijih tema na sastanku bit će o projektu Europske unije „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ Zavoda za javno zdravstvo „A. Štampar“ u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Zagrebački Maslinarski Institut sklopio je sporazum o suradnji kojim svojim članovima (na 40 lokacija) osigurava besplatne analize ulja, tla i vode tijekom tri godine trajanja projekta. Sve zainteresirane pozivamo da dođu na sastanak kako bi saznali više informacija i prijavili se za sudjelovanje u projektu.

-          Želja za unaprjeđenjem proizvodnje te jačanjem konkurentnosti dovela je do ideje o povezivanju članova u proizvođačku organizaciju. Već smo započeli pripremne radnje, a na sastanku Udruge ćemo Vas informirati o projektu i načinima kako se zainteresirani mogu uključiti. Udruživanje u proizvođačku organizaciju donosi brojne prednosti, a među kojima su svakako potpore EU kojima bi se olakšalo nastupanje na domaćem i stranom tržištu, osigurala sljedivost, certifikacija i zaštita kakvoće maslinova ulja te unaprijedila kvaliteta proizvodnje.

 

-          Sve članove koji dosad nisu obnovili članstvo u Zagrebačkom Maslinarskom Institutu pozivamo da to učine uplatom godišnje članarine do 30. svibnja 2019. koristeći sljedeće podatke:

Iznos uplate: 120,00 HRK

Primatelj: Zagrebački maslinarski institut

IBAN:HR8224840081105771810

SWIFT: RZBHHR2X

Opis plaćanja: Članarina za 2019. Godinu

-          Zbog administrativnih potreba i boljeg uvida u mogućnosti koje bi kao Udruga/Proizvođačka organizacija mogli ostvariti, ažuriramo bazu članova te Vas pozivamo da ispunjavanjem priloženog obrasca obnovite svoje podatke, posebice dio koji se odnosi na OPG, površinu pod maslinama i broj stabala maslina. Potpisan obrazac potrebno je poslati na mail info@zagreboliveinstitute.hr ili donijeti na sastanak.

Veselimo se vidjeti Vas na sastanku te vjerujemo kako ćemo zajedničkim radom i upornošću, vođeni ljubavlju prema maslini i svim blagodatima koje nam ona daje, uspješno odgovoriti na sve izazove i pomoći u podizanju hrvatskog maslinarstva na razinu koju zaslužuje.

Srdačan pozdrav, do skora

Jacinta Vuković