Festival maslina u Zagrebu 2017. Poziv i prijamni list

14 . Listopad . 2016

U organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, dana 4. i 5. veljače 2017., održat će se 2. Festival maslina u Zagrebu.

Zagrebački maslinarski institut provodi dvostruko slijepu analizu maslinovih ulja prema najvišim svjetskim standardima kakvoće. Kemijsku analizu ulja će provesti Zavod za javno zdravstvo Šibenik, a organoleptičko (senzorsko) ocjenjivanje ulja provest će udruga "OLEA" iz Šibenika, čiji su ocjenjivači stručno osposobljeni za kušače maslinovog ulja.

Ovim putem pozivamo naše vrijedne maslinare da dostave svoja ulja na analizu do 10. siječnja 2017. Uzorke (1/2 litre) treba poslati u staklenoj tamnoj boci (smeđa ili zelena) na adresu udruge A. Šenoe 37, Mala Gorica, 10431 Sv. Nedjelja.

Zajedno s uzorkom treba dostaviti popunjeni Prijavni obrazac, te potvrdu o uplati kotizacije na račun udruge (IBAN: HR8224840081105771810, Model HR99):

  • 300 Kn za ocjenjivanje i svečanu večeru, ili
  • 250 Kn za ocjenjivanje, bez svečane večere, ili
  • 120 Kn za dodatno mjesto na večeri.

Na svečanoj večeri, 4. veljače 2017.koja će se održati u Kongresnom centru ZV, bit će predstavljeni rezultati analize kakvoće ocjenjivanih ulja te dodijeljene diplome i  medalje proizvođačima.


Također pozivamo naše maslinare da sudjeluju na prodajnoj izložbi te građanima Grada Zagreba ponude svoje proizvode.

Uspjeh prošlogodišnjeg 1. Festivala maslina u Zagrebu dodatno nas potiče i motivira da organiziramo još bolju i uspješniju manifestaciju u kojoj ćete, nadamo se i radosno vas očekujemo, sudjelovati i uživati.

Više informacija možete pronaći na  www.zagreboliveinstitute.hr. Za sva pitanja slobodno nam se obratite na info@zagreboliveinstitute.hr ili na adresu udruge.

 

U nadi da ćete sudjelovati sa svojim uljem na Festivalu, srdačno Vas pozdravljam.

Krunoslav Kovačević, predsjednik udruge Zagrebački maslinarski institut