Obavijest o održavanju 3. Festivala maslina u Zagrebu, 23. – 25. veljače 2018.

05 . Rujan . 2017

Obavijest o održavanju 3. Festivala maslina u Zagrebu, 23. – 25. veljače 2018.

 

Na Zagrebačkom velesajmu će se od 23. do 25. veljače  2018., održati 3. Festival maslina u Zagrebu. Vrijeme održavanje je u istom terminu kada i renomirani sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh. Festival će se održavali u Kongresnom centru ZV-a, a svečana večera će biti u Gastro-Globusu. Program i sadržaj Festivala će biti bogatiji od prethodnog, tako da se očekuje vrlo veliki odaziv zainteresiranih, kako maslinara i drugih izlagača, tako i građana.

Festivala maslina u Zagrebu je manifestacija čiji je koncept u prethodna dva izdanja vrlo dobro prihvaćen. Cilj Festivala je educirati građane Zagreba i druge posjetitelje o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja i proizvoda od maslina. Drugo, upozoriti na kvalitetu hrvatskih maslinovih ulja, organiziranjem ocjenjivanja ulja (senzorska analiza, panel ocjenjivača) i organiziranjem prodajne izložbe. Na izložbi i ocjenjivanju će sudjelovati maslinari iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. U sklopu Festivala bit će održan Stručni skup, kako za maslinare, tako i za širu publiku. Taj dio festivala je u dosadašnja dva izdanja izazvao vrlo veliki interes. Također, organiziranjem vođenih degustacija ukazuje se publici na dobre karakteristike ulja, ali i na mane, te kako ih prepoznati. I na drugim radionicama publika će naučiti kako proizvesti dobru kremu na bazi maslinova ulja, kako prirediti ukusan obrok itd.

Pozivamo sve zainteresirane da u petak 23. veljače 2018. 14 - 19 sati, te u subotu i nedjelju 24. i 25. veljače 2018.  10 – 19 sati posjete Festivala maslina u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu. 

 

Dr. sc. Krunoslav Kovačević, predsjednik udruge „Zagrebački maslinarski institut“

Mr. sc. Srećko Gross, predsjednik Organizacijskog odbora 3. Festivala maslina u Zagrebu