Završne pripreme pred 8. Festival maslina u Zagrebu

22 . Veljača . 2023

Na sastanku članova udruge u utorak 21. veljače 2023. u dvorani Mjesnog odbora na Samoborskoj cesti, članovi Organizacijskog odbora Božica Kliman, predsjednica i Kruno Kovačević i Ivica Pešić, članovi, predstavili su završne aktivnosti u pripremanju 8. Festivala maslina u Zagrebu.

U svim segmentima budućeg Festivala pripreme su u visokom stupnju dovršenosti:

  • na prodajnoj izložbi će sudjelovati preko 40 OPG-ova i proizvođača opreme i sredstava za maslinarstvo te proizvođača sireva, vina, pršuta, meda isl.
  • na Stručnom skupu će biti predstavljeno 10 izlaganja uvaženih znanstvenika i stručnjaka sa sveučilišta i instituta iz Zagreba, Splita i Zadra, kao i Poljoprivredne savjetodavne službe.
  • održat će se radionice degustacije maslinova ulja, koje će voditi panelisti iz Udruge Olea, Zadar.
  • održat će se radionica za izradu kozmetike na bazi masliniova ulja i lista masline.
  • u pripremi je i katalog s programom Festivala, sa sažetcima svih predavanja, popisom sudionika i izlagača i tekstovima o aktivnostima udruge.

Najavljena je edukacija djece o koristima i djelotvornosti maslinovog ulja, koja će provesti u vrtićima i domovima za nezbrinutu djecu.

Informacije o svim ovim aktivnostima objavljuju se na posebnoj mrežnoj stranici www.festivalmaslinazagreb.com i FB: https://www.facebook.com/festivalmaslinazg.

Prikazane su i aktivnosti u medijskom praćenju Festivala, sudjelovanje na Mreži TV, HRT-u (Dobro jutro Hrvatska), Radio Sljeme. Zagrebačka javnost je pozvana i putem jumbo-plakata, Citylight objava, te mjesečnog vodiča Turističke zajednice. Sve ove akcije dobra su osnova za očekivanu veliku posjećenost Festivala.

Na sastanku su se javili volonteri koji će pomoći Organizacijskom odboru u realizaciji Festivala.